Покривалото падна официално от С-класата

Main January 13, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4845 views | no comments

Новата C-класа бе представена на автомобилния салон в Детройт лично от Дитер Цече, глава на Daimler AG. Още преди да бъде показана пред света, очакванията за нея бяха повече от големи и всички побързаха да я нарекат „малката S-класа“, тъй като голяма част от опциите на флагмана фигурират и в ценовата листа на С-класата. Говорим за екстри като Distronic Plus, Brake Assist System, Pre-Safe Brake, Enhanced Lane Keeping и Active Parking Assist features.
Автомобилът е олекнал средно със 100 кг спрямо предшественика си и се е удължил с 9,39 см. По-широк е станал с 4 см, пораснало е пространството на багажника.
Новият модел ще е първият автомобил в сегмента, който ще се предлага с опцията въздушно окачване.Освен седана и купето, ще има и версии кабриолет и комби, като последното няма да се предлага в САЩ.
В гамата влиза и нов малък дизелов двигател с работен обем от 1,6 литра (115 или 136 к.с., 320 Нм). Наред с него ще има и усъвършенстван дизелов четирицилиндров двигател с работен обем 2,2 литра с различни варианти на мощност. На разположение са предвидени и пет четирицилиндрови бензинови двигателя с мощност от 156 до 238 к.с. В това число е и специалният модел C 180 ECOEdition, който в качеството си на BlueEFFICIENCY Edition попада в клас на ефективност A. По-късно следва шестцилиндров бензинов двигател с мощност 333 к.с.
Mercedes-Benz ще предложи и дизелов двигател, комбиниран с хибриден модул, какъвто вече има в S- и E-класата.
Въздушното окачване отпред и отзад ще е стандартно за C400, а шофьорът ще може да избира между режимите Comfort, Eco, Sport и Sport Plus. Хед-ъп дисплеят също фигурира в списъка от опции. Видео

 
Keywords:   Mercedes-Benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...