Почина Фердинанд Александър Порше

Main April 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4140 views | no comments

Вчера, 5 април, в Залцбург почина Фердинанд Александър Порше, разработил дизайна на легендарния модел Porsche 911. Посветил целия си живот на семейния бизнес, внукът на основателя на марката напусна този свят на 76-годишна възраст. „Напусна ни създателят на легендарната кола Porsche 911, поставил нови стандарти в автомобилния дизайн, които и днес оказват влияние върху облика на новите модели. Той остави в наследство цяла дизайнерска философия”, съобщават от пресцентъра на компанията.
За разлика от дядо му и баща му – гениални инженери, Фердинанд Александър Порше изпитваше огромна склонност към разработването на автомобилния дизайн. В създаването на моделите на семейната фирма участва от 22-годишен. По-късно, през 1972 г., той основава Porsche Design. А най-известното му произведение е моделът 901, но сам той смяташе, че най-добрата му разработка сред всички други автомобили е Porsche 904.
Фердинанд Александър Порше беше не само акционер, но и член на надзорния съвет на Porsche до 70-годишна възраст. През 2005 г. той прехвърли дела си на своя син Оливер Порше.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...