Правят нов дизел на Renault в завода в Клеон

Main April 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2205 views | no comments

Производството на нов дизелов мотор започва в завода на Renault в Клеон. Силовият агрегат Diesel Energy dCi 130 (R9M) е разработен от френската компания и е предназначен за европейската гама от сегмент С на Renault и Nissan. В моделите на „Режията" ще се появи първо в Scеnic, а после и във версиите на Mеgane.
С работния си обем от 1,6 л и макс. мощност от 130 к.с. той се позиционира между dCi 110 (известен още като 1.5 dCi или K9K) и моторите dCi с мощност от 150 до 180 к.с. (наричан още 2.0 dCi или M9R).
Новият мотор ще е първият от цяла гама, обозначена като Energy. Той ще върви в комплект със системата Stop&Start с натрупване на енергия при спиране и за първи път предложената за европейските пазари система за рециркулация на отработилите газове EGR. Той е най-динамичният силов агрегат в класа си, като същевременно разходът и нивото на вредните емисии са намалени с 20% спрямо двигателя, който замества.

 
Keywords:   egr, nissan, renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...