Правят новия Porsche Boxster в завод на Volkswagen

Main March 20, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4905 views | no comments

Производството на новия Porsche Boxster започва в завода на Volkswagen в Оснабрюк от есента на тази година. Собственото предприетие на марката от Щутгарт-Цуфенхаузен вече работи на пълни обороти, но не може да поеме все по-нарастващите поръчки.
Преди време сглобяването на спортните автомобили Boxster се осъществяваше във финландския завод на фирмата Valmet Automotive, но от 2011 г. договорът им с Porsche изтече и не бе удължен от финландска страна. Там асемблираха автомобилите от 1997 г. и до миналата година от завода са излезли общо 228 000 екземпляра, като това беше единствената фабрика извън Германия, където сглобяваха Porsche.
Заводът в Оснабрюк е бивша собственост на фалиралото през 2009 г. ателие за каросерии Karmann. В момента той е напълно преоборудван, а работниците са получили допълнителна квалификация. Именно в него произвеждат версията кабриолет на VW Golf. Капацитетът му е за 100 000 автомобила годишно. Засега обаче не е уточнен обемът на Porsche Boxster.
Спортният автомобил е с 6-цилиндров боксер с обем 2,7 л или 3,4 л и мощност съответно 265 и 315 к.с. Цените в Европа започват от 48 291 евро.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...