Представиха електрическия Varley evR450 в Брисбейн, Австралия

Main November 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9230 views | no comments

Отскоро Австралия от другия край на планетата започна да прави супер автомобили. Компанията JOSS Developments Limited представи това лято своя прототип JPI с идея той да влезе в серийно производство: тежащият 1 тон спортен модел е задвижван от V8 двигател, разположен отзад и с мощност 500 к.с. Cъщият този JP1 бе обявен за първия австралийски суперкар.
Мина не много време и в страната на кенгурутата се появи нов предизвикателен проект. Той е планиран да влезе в производственото хале през следващата година с ограничен тираж. И ако името JOSS не означаваше нищо за широката публика преди няколко месеца, това на Varley със сигурност е по-известно. Фирмата не е автомобилен производител, но пък е индустриална група със 125-годишна история. А от известно време се специализира в разработване на различни видове превозни средства – от возила за оказване на спешна помощ до влекачи за самолети на летищата, но в никакъв случай не и в правене на типични автомобили.
На подразделението за електрически автомобили на компанията Varley дължим прототипа evR450, който ще изпълни ролята на посланик в новата й мисия. До този момент е известно, че двуместният автомобил е 100 % електрически, ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек, а автономният му пробег достига 300 км. Той бе представен в края на октомври по време на Третата конференция за електрически автомобили в Брисбейн, Австралия. Производството на evR450 ще започне през 2012 г., а прогнозната му цена е 200 000 австралийски долара (150 000 евро).

 
Keywords:   jpi, varley
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...