Представиха електрическо Kangoo у нас

Main February 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2228 views | no comments

Eлектрическата версия на Renault Kangoo бе представена снощи у нас. Автомобилът няма обявена цена за България, тъй като без адекватна подкрепа от страна на правителството под формата на субсидия той си остава неоправдано скъп. Електрическата кола бе изложена във фоайето на столичния хотел „Хилтън”. „Стремим се да направим колите с нулеви емисии масов продукт, за да имат те адекватни и конкурентни цени, заяви Себастиан Албертюс, специалист в областта на електромобилите от алианса Renault-Nissan. - Стратегията ни е да разполагаме с пълна гама от електрически модели и смятам, че се справяме добре.”
С четири напълно електрически автомобила разполага в момента в гамата си Renault. Kangoo Van ZE е разумен избор за малкия и големия бизнес. Автономността на автомобила с едно зареждане е 160 км, а макс. мощност на двигателя му е 90 к.с. 20 000 евро е цената му във Франция след държавната субсидия, която е около 5000 евро. Срещу тази сума купувачите получават 60% икономия по отношение на консумативите и товарен обем до 3,2 куб. м. От друга страна, изминаването на 100 км ще струва не повече от 2 евро. „При тези автомобили колкото повече шофираш, толкова повече икономисваш, а жизненият цикъл на литиевойонните батерии е осем години”, поясни Себастиан Албертюс.
Fluence ZE разполага с мощност от 98 к.с. и автономност отново от 160 км. Той дори ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 сек, т.е. - с 2 сек по-бързо от аналогичния модел с 2,0-литров двигател. Това е съвсем логично, тъй като електромобилите разполагат с целия максимум на въртящия момент още от самото начало. Неговата цена във Франция е 22 000 евро след приспадане на държавната субсидия.
Закачливият градски модел Twizy ZE е дълъг едва 1,10 м и разполага с две места, разположени едно зад друго. Той излиза на пазара през втората половина на тази година и е адресиран предимно към младежите. С него те ще могат сами да отскачат до училище, защото автомобилът е с два режима на управление, като в първия – до 45 км/ч, дори не се изисква да притежаваш шофьорска книжка.
За разлика от Kangoo и Fluence, Renault Zoe не е поредният автомобил с двигател с вътрешно горене, прекроен за електрически, а е специално разработен за кола с нулеви емисии на отработилите газове. Очаква се той да е с по-голяма автономност, а на пазара ще дебютира от средата на 2012 г.
Електромобилите разполагат с два режима на зареждане на батериите си – бърз за около 30 мин и обикновен, който продължава до 6 ч. Производителите вече са разработили умна навигация, с чиято помощ можеш да се информираш и да резервираш място за поста за зареждане с електричество, за да не се налага да се чака.
Твърде вероятно е по време на течащата в момента конференция за електрическа мобилност правителството ни да вземе най-сетне отношение по темата, както сториха вече доста политици от други страни.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...