Представят Clubvan на Фестивала на скоростта

Main June 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3075 views | no comments

MINI представи седмия си модел в гамата в лицето на вана Clubvan, който се явява първият лекотоварен модел в света. Първата му публична изява ще бъде на предстоящия Фестивал на скоростта в Гудууд този уикенд.
Автомобилът е изпълнен в стила на едноименната концепция, дебютирала през март на салона в Женева, а шасито е от Clubman. Обемът на багажника e 860 л. Дължината на товарната площадка е 1150 мм, като широчината на най-тясната секция е 1020 мм. Товароносимостта на MINI Clubvan е 500 кг. Мрежа отделя багажника от салона.
Ванът ще се предлага с три двигателя - 1,6-литров бензинов с мощност 98 к.с. (MINI One Clubvan) или 122 к.с. (MINI Cooper Clubvan), както и 4-цилиндров дизел с макс. мощност 112 к.с. (MINI Cooper D Clubvan). Средният разход на последния е едва 3,9 л/100 км. Базовото обзавеждане на всички модификации предвижда 6-степенна механична трансмисия. Дизеловият вариант обаче се куплира и с 6-степенен автоматик.
Европейските продажби на модела започват от есента.

 
Keywords:   Mini, mini 500, mini cooper, mini one
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...