Продават играчка Aventador за 3,5 млн. евро

Main September 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7135 views | no comments

Робърт Галпен, бивш инженер от Mercedes-Benz, представи на изложението във Франкфурт модел в мащаб 1:8 на суперколата Lamborghini Aventador LP 700-4.Цената на тази играчка никак не е ниска. Ако желаете да бъде ваша, ще трябва да заделите не по-малко от 3,5 млн. евро, или поне такава е началната обявена в аукциона Sotheby`s, който ще се състои през декември тази година. Именно на него ще предложат играчката. Любопитна подробност е, че цената на един истински пълномащабен Aventador LP 700-4 започват от 267 200 евро. Така се оказва, че играчката е 13 пъти по-скъпа от реалния модел.
500 човекочаса са отишли за създаването на мащабния модел, като той е изпълнен в абсолютно идентични пропорции спрямо дизайна на суперколата. Размерите са били предоставени на Галпен от самата компания производител. Корпусът на автомобилчето е изработен от карбон, а върху него е нанесено лаково покритие от истинско злато с дебелина 1/1000 мм. Джантите са от истинска платина, инкрустирана със скъпоценни камъни.
Мащабният модел бе показан и във Франкфурт, изложен в кутия от бронирано стъкло заедно с емблема на Lamborghini, изработена от скъпоценни метали.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...