Продават последния 911 GT1 Strassenversion за над 2 млн. долара

Main August 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8615 views | no comments

Ако търсите екзотичен автомобил, произведен в ограничена серия, той вероятно е един от общо двайсет себеподобни. За да хомологира 911 GT1 за състезанията на FIA, Porsche трябваше да направи 20 пътни екземпляра Strassenversion, като това са най-желаните сред съвременните „поршета".
Леко променен заради изискванията за вредните емисии, 911 GT1 Strassenversion е с макс. мощност 537 к.с., идваща от 3,2-литровия 6-цилиндров боксер. С него автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за само 3,9 сек и постига макс. скорост от 307 км/ч.
Пътната версия е и с променено окачване, и с по-висока шофьорска позиция, докато предавателните числа са ориентирани по-скоро към традиционните улици, отколкото към пистите.
Тъй като цените се променят с годините, при редките екземпляри като GT1 Strassenversion тя е висока. Да речем, в регистъра duPont Registry (http://www.dupontregistry.com), където можете да откриете най-скъпите автомобили, лодки и къщи, последният GT1 Strassenversion върви за 2 325 000 долара, при това на около 5000 км, дето се казва - почти нов.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...