Протести заплашват Гран при на Бахрейн

Main February 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3040 views | no comments

Сериозни проблеми надвиснаха над провеждането на първия кръг от шампионата на Формула 1. По-малко от месец преди началото на надпреварата, Бахрейн е разтърсван от протести. В сблъсъците на демонстрантите с полицията загинаха трима души и напрежението продължава да ескалира с всеки изминал час.
Вицепрезидентът на местното бюро по правата на човека Набеел Раджаб заяви пред Arabian Business, че според него Гран при на Бахрейн е идеалната възможност за протестантите да направят каузата си достояние на целия свят.
„Със сигурност състезанието от Формула 1 няма да бъде спокойно тази година, каза той. – Ще има много журналисти и хора, които ще следят събитието и правителството ще направи голяма грешка, ако реагира, както през последните дни. Ще бъде наистина опасно и неприятно, но хората трябва да изкажат своята позиция.”
Междувременно източници от правителството и шефовете на организационния комитет увериха, че няма да допуснат никакви протести по време на състезанието и пилотите и отборите няма за какво да се притесняват.

 
Keywords:   arabian business, formula 1
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...