Прототип на Porsche 918 Spyder стъпи на пистата

Main March 22, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5245 views | no comments

Премиерата на производствено Porsche 918 Spyder е планирана за автосалона във Франкфурт през 2013 г., но компанията вече започна тестове на прототип на пистата Нардо.
Единият от общо три съществуващи модела, се задвижва от 4,6-литров V8, взет от ALMS LMP2 RS Spyder с мощност 570 к.с. Той се комбинира с два електромотора - първият с мощност 121 к.с. е позициониран в седемстепенната трансмисия, а вторият (107 к.с.) задвижва предната ос. Тази конфигурация дава на автомобила комбинирана мощност от 770 к.с. и въртящ момент от 749 Нм (948 Нм с overboost). Прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.
Хибридният автомобил има 6,8-киловатчасова батерия, която позволява изминаване на 26 км изцяло на ток. За пълното й зареждане са нужни 6 часа на 110-волтова станция.
Тези цифри може да се променят до премиерата на автомобила. Прототипът използва шаси от алуминий и въглеродни нишки, което тежи 220 кг. Това означава, че общото тегло ще бъде около 1678 кг.

 
Keywords:   Porsche, porsche spyder, spyder
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...