Прототипът Peugeot SXC: Сила и престиж

Main April 15, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2425 views | no comments

Източник: www.peugeot.bg

Атлетичен, мощен и елегантен, прототипът SXC, дело на студиото на Стил Peugeot China Tech Center в Шанхай, представя изклчителния и модерен свят на кросовъра.

С SXC, показан на автомобилния салон в Шанхай, Марката потвърждава амбициите си в международен план и възможностите си да отговори на специфичните очаквания на всеки пазар, предлагайки своята визия за бъдещето и съчетанието на емоцията с високите изисквания.


Концепция : нова интерпретация на кросовъра
През 2010, Peugeot представи новата си идентичност чрез различни концепции : SR1 (роадстер Grand Tourisme), BB1 (градски модел с дължина 2,50 м и 4 места), ЕХ1 (двуместен и 100% електрически родстер, който подобри хомологираните рекорди за ускорение във Франция и Китай) и HR1 (изключително новаторски и хиперконективен градски автомобил). По повод автосалона в Шанхай, дизайнерите на Марката се изразяват в една друга категория, все по-високо ценена на пазара в Китай, тази на кросовъра. SXC (наречен Cross Concept в Шанхай) е нова интерпретация на темата: прототипът използва някои характеристики на SUV (сила, високо място на водача, сигурност...) като им придава модернизъм, класа и изисканост, качества познати от света на престижните лимузини.

Дизайнът е дело на международните екипи на Стил Peugeot, които работят в China Tech Center. Марката представя идеята си за силен и разпознаваем стил, който може да бъде адаптиран за различни силуети, както и за различните очаквания на пазара.

Силен, едновременно мащабен и изискан стил
SXC е автомобил с подчертан характер и дизайн, който внушава сила и мощ, без показност, благодарение на едновременно прости и чисти линии, елегантни и обтекаеми форми, които внушават атлетизма на колата. Всеки детайл на силуета с впечатляващи обеми е скулптуриран прецизно (дължина 4,870 м, височина 1,610 м и широчина 2,035 м).

В предната си част, SXC носи естетиката на Peugeot. Плаващата" решетка, която изглежда отделена от каросерията, се вписва хармонично в обема на тази част. Изящната форма на фаровете придава проницателност на погледа, а логото на Марката стои гордо на своя пиедестал" върху предния капак. LED светлините са част от идентичността на модела и са негов отличителен знак през деня и нощта. Тази идентичност откриваме и в задната част, където светлините с форма на бумеранг допълват безупречната линия на каросерията.

Друг high tech елемент са аеродинамичните огледала, в които са монтирани камери за заден ход.
Рейките на покрива, с много оригинален дизайн, кантът на страничните стъкла и още много детайли са изработени от полиран алуминий, лек, благороден и престижен материал, който подчертава изключителния характер на автомобила.

Дизайнът на големите джанти (22") придава класа и сила на силуета и допринася за цялостната му хармония.

Стилът на SXC внушава сигурност. Големите обеми, панорамният покрив от две части, противоположно отварящите се врати предполагат изключително просторно и леснодостъпно купе, където всеки от четиримата пътници е обект на специално внимание.

Усещания на волана
Един от приоритетите на Peugeot е да остане лидер в областта на екологията. Новият му прототип използва технологията Hybrid4. Тя включва двигател с вътрешно горене, задвижващ предните колела, и електрически двигател отзад, които осигуряват задвижване 4х4 и гарантират безопасност в екстремални условия. Освен това, системата предлага режим нула емисии" при ниска скорост, когато работи само електродвигателят.

Бензиновият двигател е 1,6л ТНР с мощност 160 kW (218 к.с.) : съобразно стратегията downsizing, групата PSA използва най-модерни технологии, за да създаде двигатели с малък обем и високи технически и отлични екологични показатели.

Комбинацията с електрически двигател с мощност 70 kW (95 к.с.), позволява общ потенциал от 230 kW (313 к.с.) при смесен разход от едва 5,8 л/100 км и емисии на СО2 143 г/км.

Ефикасността на тази кинематика, заедно с всепризнатото ноу-хау на Марката в областта на пътното поведение, позволяват на SXC да предложи истинско удоволствие от управлението и високо ниво на екологичност... обещание за едно неповторимо преживяване на водача.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...