Първи участник в шампионата Fiesta Sporting Trophy

Main February 7, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1208 views | no comments

Вече има записал се участник в шампионата Fiesta Sporting Trophy. Това е Борис Григоров от Видин. До момента е отбелязал 3 победи и 2 втори места, а с участието си в "Купа Фабия" през 2006-а е бил основен претендент и за тази титла.

****
На 26 януари 2007 г. в комплекса на МОТО-ПФОЕ в кв. Люлин беше обявено началото на Fiesta Sporting Trophy в България. За първи път страната ни е домакин на шампионата, чиято цел е откриването на нови рали таланти в рамките на седем провеждащи се кръга. У нас 5 от тях ще са част от Българския рали шампионат, а два ще са макадамови. Отличените на всеки етап от FST ще получат парични награди, а крайните победители ще участват на финалния тест-изпит, организиран от M-Sport – рали центъра на Ford в Кумбрия, Великобритания, с перспектива за професионална кариера към WRC-екипа на марката.

Fiesta Sporting Trophy възниква по идея на Ford и M-Sport и е традиционно събитие в много страни. Регламент на състезанието е всички участници да бъдат зад волана на Ford Fiesta ST група N рали кола, надградена със задължителен пакет (кит) от M-Sport на стойност 28 000 лв. За 6,9 секунди спортният автомобил набира 100 км/ч, а 2-литровият му Duratec двигател развива мощност от 165 к.с. при 6400 об/мин. Максималният му въртящ момент е 202 Nm при 4500 об/мин.

Тази година по света ще се проведат 17 FST-шампионата, единадесет от които -включително и българският - официално ще са спазили условията на M-Sport. В тях ще вземат участие над 190 "усъвършенствани Ford Fiesta ST. Организатор на рали инициативата у нас е Bulgarian Motorsport Development (BMD), дъщерна фирма на «Булгартабак Рейсинг» - компания, ангажирана с автомобилния спорт вече 20 години, а сред основните спонсори е и МОТО-ПФОЕ. (За спонсорството на МОТО-ПФОЕ ще бъде разпространена допълнителна пресинформация.)

Интересно допълнение към Fiesta Sporting Trophy е и Българската рали стипендия. Тя ще осигури участието на един състезател в шампионата и ще покрие и разходите му за неговата подготовка. Конкурсът за спечелването й продължава няколко седмици и приключва преди началото на шампионата.

Съгласно регламента на тазгодишния FST - България, таксата за регистрация е 4000 лв, а срокът за записване – до 2 март 2007 г. Включването на участници е възможно и след тази дата, но при двойно по-висока сума.


Календар на FST България 2007

19-20 май – Рали София;
2-3 юни – Рали Стари столици, Шумен;
7-8 юли – Рали България;
1-2 септември – Рали Сливен;
22-23 септември – Ново рали, макадам;
13-14 октомври – Рали Твърдица;
3-4 ноември – Ново рали, макадам.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...