Разпродават музейна колекция от прототипи на Bertone

Main March 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1980 views | no comments

Лошата новина от преструктурирането на Bertone е закриването на музейната колекция, добрата новина е, че съдържанието й отива на търг през май.
На тазгодишния Конкурс за елегантност във Вила д’Есте, намираща се на брега на езертото Комо и на на 30 км от Рим, аукционната къща RM Auctions ще обяви на търг шест концептуални модела от музея на Bertone. Дори и да се казвате Джей Лено, със сигурност никой в света няма такъв прототип, защото за първи път тези единствени бройки са пуснати за продажба.
Колекцията включва Lamborghini Marzal (1967), Lancia Stratos HF Zero (1970), Chevrolet Testudo (1963), Lamborghini Bravo (1974), Lamborghini Athon (1980) и Lancia Sibilo (1978). Всеки е дизайнерски проект на Bertone и всяка една бройка се очаква да донесе 6- или 7-цифрен приход.
Lamborghini Marzal е карано от принц Рение III и принцеса Грейс по време на старта на Гран при на Монако през 1967 г. Първият прототип на рали иконата Stratos се очаква да бъде продаден между 1 000 000 и 1 800 000 евро.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...