Разсекретиха предпремиерно новата B-класа на Mercedes-Benz

Main August 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8950 views | no comments

В интернет изтекоха първите официални снимки на променения Mercedes-Benz B-клас, чийто дебют ще се състои през септември на салона във Франкфурт. Хечбекът от моделната 2013 година е получил по-аеродинамична форма в сравнение с предшественика си, станал е по-дълъг и с по-нисък пътен просвет. На европейския пазар автомобилът ще предложи двигателна гама, която включва – два бензинови (1,6 л, 121 к.с.; 2,0 л, 154 к.с.) и два турбодизела, развиващи съответно 107 и 134 к.с. Всеки от тези мотори може да работи в съчетание с шестстепенна механична предавателна кутия или нова автоматична трансмисия.
Под каросерията, която изпъква с коефициент на челно въздушно съпротивление от 0,26, се крие новата архитектура MFA или Mercedes Front-wheel drive, която ще стои в основата на всички компактни модели.

Бензиновият двигател е 1,6-литров. В B180 той е със 121 к.с., а в B200 - със 154. Тези двигатели, обозначени като M270, ще се вграждат дори и в C-Сlass. Дизеловите двигатели идват от OM651 семейството, деривати на които вече се внедряват от C-Сlass до S-Сlass. При старта на продажбите ще се предлага само 1,8-литров CDI: B180 (108 к.с.) и B200 (134 к.с.).
Новост в B-Сlass е 7-степенната трансмисия с двоен съединител.

Вътрешните размери и оформление са сред най-силните козове. Mercedes твърди, че пространството за краката на пътниците е по-добро от това в E- или S-Сlass! А товарният обем може да варира от 488 до дяволските 666 литра.

В своя сегмент новят B-Class се отличава с един от най-богатите списъци с допълнително оборудване: той включва система за предупреждение при неволно напуска лентата на движение, както парктроник, адаптивна оптика и много други. Продажбите на Mercedes-Benz B-клас 2013 в Европа започват през ноември тази година.

Агенция: Speed-Press

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...