Рали България 2011 (8-10 юли)

Main July 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4695 views | no comments

Министърът на спорта Свилен Нейков си пожела българска победа в неделя

Организаторите на рали България са готови за провеждането на 42-ото издание на най-голямото автомобилно състезание у нас, V кръг от европейския рали шампионат за 2011 година. Това заяви днес на пресконференция в София директорът на ралито инж. Камен Михайлов.

Специален гост на пресконференцията беше министърът на спорта Свилен Нейков, който пожела успех на състезанието и си пожела четвърта българска победа в историята на състезанието.
Досега за 41 години само три пъти български пилоти са печелили най-голямото ни състезание: Илия Чубриков (1971), Димитър Илиев (2007) и Крум Дончев (2008).

Организаторите на състезанието заявиха, че отсечките са подготвени за старта на състезанието, готов е и новият сервизен парк в Самоков, а отдалеченият сервиз ще е на площада в Костенец.

Списъкът със заявките за рали България включва 27 екипажа, водени от двукратният европейски шампион Лука Росети, който стартира у нас, за да защитава европейската си титла.

От утре екипажите започват опознаването на скоростните отсечки на рали България, а в петък преди обед е административният и технически преглед на екипажите и автомобилите.

Шейкдаунът на рали България ще е на трасето от Бели Искър към Боровец (където се прави планинско Самоков) – от 14 до 16 часа в петък. В петък в 18.00 ч е пресконференцията на фаворитите (в основния пресцентър в Боровец), а от 20.00 часа пред хотел Рила е официалният старт на 42-ото рали България.

Свилен Нейков, министър на спорта:
Пожелавам успех на рали България, което отново е кръг от европейския рали шампионат. Организаторите на състезанието доказаха, че имат възможности да провеждат рали, достойно за световен шампионат, сигурен съм, че и тази година високите стандарти ще бъдат изпълнени. Надявам се, че българските пилоти ще ни зарадват с победа на финала в неделя.

Георги Янакиев, председател на БФАС:
Вече стана клише да се оправдаваме с икономическата криза, но едно рали се организира много трудно и не става въпрос само за големите разходи. Благодарен съм на министър Нейков и Министерството на спорта, които отново ни помогнаха и съм сигурен, че феновете ще се насладят на битката по отсечките.

Инж. Камен Михайлов, директор на рали България:
Готови сме за началото на ралито, от утре започва опознаването на етапите. Сервизният парк в Самоков също е готов, сигурен съм, че ще се хареса на феновете. Надявам се, че ще стане интересно състезание.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...