Рали Рейд.БГ се пуска по „Пътя на коприната“

Main July 5, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2945 views | no comments

Днес отборът на Рали Рейд.БГ заминава на едно от най-престижните състезания в Европа – Silk Way Rally (рали „Пътят на коприната“), започнало преди 4 години като част от сериите „Дакар“, превърнало се в най-престижната и тежка маратонска надпревара в Европа. Стартът е на „Червения площад“ в Москва на 7 юли.
Трасето тази година, с дължина над 4000 километра за 7 състезателни дни, ще бъде още по-трудно в сравнение с предишните издания. Сега то е обновено със 70%, добавени са нови неизследвани маршрути и пустинни зони. Процентът на пясък и пустиня ще бъде над 45%.
Най-добрите отбори от повече от 25 националности ще вземат участие в ралито. Нивото, както и в предишните години, ще бъде много високо и в двете категории – автомобили и камиони.
За Петър Ценков, първият българин, финиширал двукратно в рали „Дакар“, това ще е дебют в рали рейд състезание с автомобил. За неговия копилот Иван Маринов – един от доайените в българския автомобилен офроуд спорт и изключителен специалист в навигацията, това ще е първа среща с пустинните трасета и специалните уреди в международните състезания. Пътят на коприната е много важно състезание в подготовката за Дакар 2013 – за свикване с особеностите на машината, за тренировка при карането без път през пясъчните и пустинни местности и за усъвършенстване на навигацията.
Чилийските състезатели Раул Даниньо и навигаторът Хавиер Бланко също ще са част от Рали Рейд.БГ.
Отборът ще се състезава с автомобили Opel Antara RR, проектирани и направени при известния унгарски състезател и конструктор Балаш Салай – представител на A.S.O. за Източна Eвропа. Асистенцията за Silk Way Rally, която отборът ни ще ползва, също ще е негова.
Можете да следите надпреварата на www.silkwayrally.com или www.silkwayrally.ru, където ще има всекидневна информация за движението в етапите и класирането.

Видео

 
Keywords:   Off Road, rally, silk
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...