Рали състезател представя България на финала по икономично шофиране на камиони

Main October 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3000 views | no comments

Професионалист с опит в рали състезанията ще представи България на международния финал на състезанието по икономично шофиране на камиони на Volvo Trucks. На 22 октомври в Гьотеборг (Швеция) 38-годишният Петко Василев от Сливен ще премери уменията си с участници от общо 17 държави. Официалното класиране ще бъде обявено на 24 октомври.
Българинът получи право на участие, след като през септември спечели националния шампионат и се пребори с тежката конкуренция на 420 участника у нас. На финала в Пловдив Василев спечели убедителна победа, като преодоля изключително тежкото трасе с дължина 22,9 км с разход на гориво от 10,15 л.
Глобалното състезание за икономично и екологично шофиране на камиони на Volvo Trucks се провежда за първи път в историята на компанията. В националните фази на шампионата тази година участваха над 3800 професионални водачи от Европа и Азия. Заради големия интерес от Volvo Trucks планират инициативата да се превърне в традиционна.

 
Keywords:   volvo, volvo trucks
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...