Революция в равенството на половете в развойния център на GM в Торино

Main July 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9465 views | no comments

Днес GM обяви, че ще прибави 20 милиона евро към инвестиционния си план в центъра в Торино, в който жените заемат около 20 процента от общия инженерен състав. Автомобилният производител има предимство пред много от своите конкуренти и пред по-голямата част от италианската индустрия по отношение на равнопоставеността на половете.
Освен това жените, които заедно със своите колеги разработват следващото поколение зелени технологии, са изключително млади: средната им възраст е 34 години, а някои сред тях вече заемат мениджърски постове.
През 2008 година GM се премести в кампуса на престижния “Politecnico di Torino”, превръщайки се в първия автомобилен производител, позициониран по този начин. Това позволява на компанията да се насочи директно към елитните студенти: около 60% от служителите са завършили “Politecnico”, който официално се оценява като най-първокласния университет в Италия.
Развойният център е основан преди шест години, но оттогава е увеличил трикратно числения си състав, който сега наброява 450 човека.
Вицепрезидентът на Opel, отговорен за развойната дейност, Рита Форст, бе един от първите управляващи директори на центъра.
Центърът в Торино се утвърди като място, в което се проектират всички дизелови двигатели за леките автомобили на General Motors. Той също е водещ по отношение на контролните системи за дизелови мотори и новите хибридни технологии.

 
Keywords:   opel, politecnico di torino
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...