Рекорден разход на гориво за Peugeot 308

Main March 18, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7565 views | no comments

Наскоро избраният за "Автомобил на година за 2014" в Европа Peugeot 308 допълва гамата си с новия бензинов турбо двигател PureTech със 130 к.с. Екипиран с него сериен автомобил постави рекорд за разход на гориво от 2,85 л/100 км и 1 810 км пробег с един резервоар. Това постижение бе осъществено на пистата в Алмерия (Испания) под контрола на френската сертификационна организация UTAC (Технически съюз на автомобилите, мотоциклетите и велосипедите). Колата е оборудвана с 6-степенна механична скоростна кутия и за повече от 32 часа в движение изразходва 51,4 литра. Така 308 поставя нов рекорд за разход на гориво и пробег с един резервоар. За да се получи този резултат, шофьорите се сменят зад волана по време на изпитанието.
Постижението на Peugeot 308 1,2l e-THP 130 може да стане еталон за разход на гориво за масов автомобил, оборудван с бензинов двигател.
Бензиновият турбо двигател PureTech ще бъде предлаган в близките седмици на моделите 208 и 2008 във версия със 110 к.с.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   peugeot
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...