Ретро бижутaта на Сердика

Main June 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2745 views | no comments

Снощи в 19 ч, в столичния „Сердика Център“ бе официално открита изложбата на ретро автомобили „Ретро Бижу“. Безценната експозиция е разположена на приземния етаж на търговския център и ще продължи до 3 юли.
Посетителите на мола биват посрещнати от две ретро бижута още от централния вход. От двете страни на големите врати седят черен Mercedes-Benz 300 Adenauer от 1951 г. и сребристо сиво Bentley MkVI от 1952 г.
Немската представителна лимузина се превръща в любим модел на канцлера Конрад Аденауер, откъдето впоследствие 300 получава буквеното допълнение.
Bentley-то впечатлява както със характерната си форма на каросерията, така и с лукса в интериора. Естествено, елементите в кабината са ръчна изработка, включително и двете масички за кафе, вградени в облегалките на предните седалки. В предверието на сградата изложбата продължава с перфектно реставриран Jaguar XK 140 от 1954 г. Тази кола е била една от най-бързите за времето си, с максимална скорост от 201 км/ч.
Най-старият автомобил от „Ретро Бижу“ е Ford A, детайлно реставриран от Националния политехнически музей. Колата е модел от 1927 г. и закупена в плачевно състояние. Благодарение на специалистите на музея обаче, в момента автомобилът изглежда перфектно. Във вътрешността на търговския център могат да бъдат видени още Opel GT 1900 от 1968 г., Porsche 912, BMW Isseta, супер елегантният роудстър Triumph Spitfire MkIII и други. Интересна подробност около изложбата е, че в рамките x се провежда томбола, като наградата е разходка за двама из София, с един от изложените автомобили.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...