Ретро легенди гостуват на изложението

Main June 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7440 views | no comments

Не само нови автомобили, но и легенди на моторните спортове, привличат погледите на посетителите на AUTO BILD SHOW 2012.

Доста интересна и пълна с изненади се оказа за посетителите залата със спортни автомобили на автошоуто в столичния Експо Център. Освен машините на едни от най-известните български състезатели в рали спорта тук са изложени автомобили, спечелили множество награди в наши и международни дрифт състезания.

Една от големите изненади обаче идва не от новите, а от ретро състезателните машини. На AUTO BILD SHOW 2012 гостува уникалният Булгар Алпина, с който легендарният ни пилот Илия Чубриков печели Балканския шампионат през 1967 г. и участва в Рали Монте Карло през 1969 г. Автомобилът се е произвеждал и в България от 1967 до 1970 г. Друг от шампионите-ветерани е на две колела. Това е спортният мотоциклет „Балкан 250 крос“ на Димитър Василев. Първите десет машини са произведени през 1960 г. в завода в Ловеч. Още същата година, при първото си появяване на трасето, двама наши състезатели печелят с тях златен и сребъден медал на състезание в Германия.

Прочетете още в агенция Speed-Press


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...