„Роберт Бош” с нов генерален директор в България и Румъния

Main April 10, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13125 views | no comments

Дъщерните дружества на “Бош Групата“ в България и Румъния обявиха промени в ръководството си – от началото на тази година Михай Болдижар (53) поема поста генерален директор на „Роберт Бош ЕООД“ в България и Robert Bosch SRL в Румъния, като наследник на г-жа Бригите Ебле, която се пенсионира.
„Следващите години ще бъдат от изключително значение, за да заздравим пазарните си позиции в региона, който става все по-важен за Бош Групата. В България се стремим да увеличим пазарния си дял и да разширим дистрибуцията си”, каза Михай Болдижар, новият генерален директор на Роберт Бош ЕООД.
Михай Болдижар започва кариерния си път в Бош през 1995 г. и преминава през различни позиции. Последната от тях, преди оглавяването на Бош в България и Румъния, е регионален директор на направление „Автомобилно оборудване” в Югоизточна Азия (ASEAN) за периода 2009 - 2013 г. Главните му отговорности там включват прилагане на регионалните стратегии за развитие, разрастването и консолидирането на дистрибуторската мрежа и развитието на сервизните центрове с бранда Bosch Service. Под ръководството на Болдижар направление „Автомобилно оборудване” в региона достига траен растеж в продажбите, двойно по-висок от първоначалните оценки на пазара.
До 2009 г. Михай Болдижар е регионален директор на направление „Автомобилно оборудване” в Югоизточна Европа, позициониран в Robert Bosch SRL, Румъния. През този период той се занимава с разширяване на мрежата от дистрибутори и сервизни центрове, фокусирайки се на кооперирането със стратегически партньори и достигането на пазарно лидерство в сферата на автомобилното оборудване в региона.
Михай Болдижар е машинен инженер, възпитаник на Политехническия институт в Букурещ. Преди присъединяването му в екипа на Бош той е работил в областта на инженерните технологии и производството.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...