С Opel Ampera може да отидете навсякъде и по всяко време

Main August 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5295 views | no comments

Новият Opel Ampera е първият електромобил в Европа, който ви дава възможност да стигнете навсякъде и по всяко време. Колелата се задвижват по електрически път във всеки един момент. В зависимост от условията, температурата и начина на управление, при пълен заряд, литиево-йонният акумулаторен пакет с капацитет 16 кВч и високотехнологичният електромотор с мощност 150 к.с. осигуряват автономност между 40 и 80 километра при нулеви емисии. Съгласно норматива ECE R101 за измерване на консумацията на гориво и емисиите на CO2 Ampera изразходва по-малко от 1,6 л/100 км и отделя по-малко от 40 г/км CO2.
Електрическата система за задвижване, наречена Voltec, осигурява приятна динамика.Въртящ момент от 370 Нм е налице още при потегляне. Моделът ускорява до 100 км/ч за около 9 сек. и достига максимална скорост 161 км/ч. При изцяло електрическо задвижване с помощта на батерията Ampera е почти безшумна, а дори в режим на удължен пробег, с помощта на двигателя с вътрешно горене, звуковото ниво и вибрациите са сведени до минимум. Автомобилът гарантира пробег над 500 км благодарение на 1,4-литровия бензинов агрегат с мощност 86 к.с. Последният се активира неусетно и задвижва генератор, който произвежда електричество, когато зарядът на батерията достигне определено минимално ниво.
Ampera ще се продава още през тази година с доживотна/пробег от 160 000 км гаранция на автомобила (в Германия и Обединеното кралство) и осем години/160 000 км гаранция на акумулаторната система.

 
Keywords:   ampera, ece, opel
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...