Сватбата на принц Албер II на Lexus LS 600h L Landaulet

Main June 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2455 views | no comments

След часове принцът на Монако Албер II ще изостави статута си на ерген. Един от главните герои на събитието обаче ще бъде уникален Lexus LS 600h, специално изработен по волята на принца.
В петък, 1 юли, и събота, 2 юли, принц Албер II ще се ожени за южноафриканката Шарлий Уитсток по време на гражданска, а след това и на религиозна церемония. Събитието се очаква с огромен интерес не само в Княжеството, но и в целия свят, на което ще присъстват голям брой короновани особи и високопоставени лица.
Верен на своя ангажимент към опазването на околната среда, принцът е избрал, за да сключи брак, хибридния автомобил Lexus LS 600, след като преди няколко месеца Lexus получи "кралски мандат да бъде автомобилът на принца на Монако ". Но за ексклузивното събитие трябва и ексклузивен модел, който трябва да бъде трансформиран от дизайнерското белгийско студио Carat Duchatelet.
Изискванията на принца са били сравнително прости: задната част на LS 600h да бъде „ампутирана” и на нейно място за бъде създадена прозрачна платформа с цел младоженците да имат пряк визуален контакт с многобройните поклонници след излизането им от църквата „Сент Девот”. За да изпълнят специалната поръчка на принца, белгийските майстори са постигнали търсения резултат след 2000 часа труд.
Резултатът: LS 600h Limousine Landaulet, изработен само в един единствен екземпляр, разполага с нова прозрачна задна част с 8-милиметрово покритие от поликарбонат. Тази трансформация е изисквала на белгийските специалисти особени усилия, за да съответства на твърдостта на платформата и да издържа на усукване.
За да бъде постигнат убедителният резултат, са били направени 3D симулации с помощта на японските конструктори и инженери, докато материали като карбонови фибри и кевлар са заменили традиционния метал. В крайна сметка „стъкленият балон” сега тежи само 26 килограма.
След церемонията и тържествата съпрузите Рение едва ли за втори път ще се възползват от техния Lexus LS 600h L Landaulet. Най-вероятната съдба на автомобила е да попадне в океанографския музей в Монако.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...