Светлина, видимост, безопасност

Main October 4, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7440 views | no comments

Повече от 50 последователни години водачите в Германия могат да проверят светлините на автомобилите си безплатно в много автомобилни сервизи по инициатива на “Централната асоциация на германските автомобилни механици”. През октомври 2011 Бош България също ще се присъедини към тази голяма европейска инициатива и препоръчва безплатна проверка на светлините, фаровете и чистачките.
Целта на инициативата е да се осигури безопасност за всички участници в движението, в условия на лоша видимост, през есенните и зимните месеци поради мъгла, дъжд, сняг, както и вследствие на влияния, причинени от технологиите, като например смог. Когато пътят е оптимално осветен, а предното стъкло е чисто и без мръсни петна, пешеходците и другите участници в движението могат да бъдат забелязани навреме. При съвременните автомобили смяната на изгоряла крушка, независимо дали на фар или мигач, е свързана с труден достъп. Доста често се налага да демонтирате определен елемент, като например акумулатора, резервоара за почистваща течност и др., за да можете да достигнете до изгорялата крушка. В много случаи се налага да извадите целия фар или стоп, за да можете правилно да поставите крушката в гнездото. Смяната на халогенните лампи на фаровете е свързана с правилното позициониране в гнездото и рефлектора, както и с проблем с чистотата на осветителното тяло, което не трябва да се докосва с пръсти. Не трябва да се осъществява физически контакт с конекторите на светлините от ново поколение (ксенон) заради опасност от електрически удар от трансформатора. Оставете това на експертите в сервизите от мрежата автомобилни сервизи на Бош.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...