Световна премиера в София: Toyota Corolla

Main June 21, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5285 views | no comments

Toyota хвърли голямата бомба на автосалона в София. Вносителят за България Тойота Балканс направи и невъзможното, за да осигури на подиума си чисто новата Corolla. Седанът бе представен на специално събитие в САЩ преди две седмици, но като предсериен модел, а в българската столица пристигна един от първите произведени екземпляри от първия ден на производството – 17 юни 2013.
Единайсетото поколение Corolla пристига с осъвременен дизайн и много широк интериор, особено в областта на пространството на задните седалки (70 см пространство за краката), благодарение на порасналото междуосие (2,70 м). Дължината вече е 4,62 м (+ 8 см), широчината също е увеличена за сметка на височината. Увеличените размери са довели и до осезаемо увеличение на багажното пространство до 452 литра.
В новата Corolla дебютира второто поколение на мултимедийната и навигационна система Toyota Touch (6,1-инчов екран за навигационната и мултимедийната система).
Под предния капак може да бъдат поръчани три двигателя. Изборът е между бензиновите с 1,33 литра и 1,6 литра, и турбодизеловият 1,4-литров D-4D. Скоростната кутия серийно е 6-степенна, като сред опциите намираме два типа автоматици.
За сигурността се грижи високоякостна клетка за пътниците. EuroNCAP дава максималните 5 звезди след тестовете си. Стандартно Corolla идва със седем въздушни възглавници, контрол на сцеплението (TRC), система за динамична устойчивост (VSC), асистент за потегляне по наклон.

 
Keywords:   corolla, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...