Световната автомобилна индустрия се готви за нова вълна на кризата

Main October 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3360 views | no comments

Най-големите световни производители на автомобили намаляват производствените си обеми, за да избегнат загуби в навечерието на новата вълна на финасовата криза. Вестник The Financial Times информира, в частност, че Ford има намерение да спре за няколко дена конвейера на своя завод в Белгия, след като „общият пазар в Европа продължава да бъде вял”. Престой в своите предприятия предстои и във френските Renault и PSA Peugeot Citroen. GM до края на тази година ще преустанови за 20 дни производството си в немския Айзенах. Освен това компанията планира до края на следващата година принудително спиране и на производствения процес в испанския град Сарагоса за 80 дни.
Японските автомоблни производители продължават да увеличават производството си в Европа, но по-скоро това е свързано с общото възстановяване на бизнеса след природните бедствия през март. При това Toyota признава, че заради влошената икономическа ситуация е „станала много по-внимателна отколкото по-рано”, а сътрудниците на компанията вече не работят през почивните дни.
Статистиката за продажбите на нови автомобили през септември в Европа все още не е оповестена, но междувременно консултантската компания JD Power прогнозира, че те са нараснали едва с 0,4%.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...