Серджо Маркионе замени Enzo-то за Challenger SRT8

Main August 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7695 views | no comments

Безспорно управлението на автомобилна компания с размерите на Fiat е тежка задача, но извън минусите не трябва да пренебрегваме позитивите. Освен 7-цифрена заплата сред тях е и възможността шефът да си избере която и да е кола от портфолиото на поверените му марки. Затова изобщо не се учудваме, че в гаража на Серджо Маркионе доскоро мъркаше черно Enzo, което очевидно е перлата в портфолиото на гиганта Fiat/Chrysler. Неотдавна папараците снимаха Маркионе зад волана на далеч по-подходящото за всекидневна употреба 599 GTB, но всеки, който е карал Ferrari, ще ви каже, че това не са идеалните коли за ходене до работа и борба с градските задръствания.
Затова щатската половина на компанията е осигурила на Маркионе катраненочерен Dodge Challenger STR8. Върховият V8 вариант на Challenger може да се похвали с 477 к.с. от атмосферен 6,4-литров двигател.
За новата моделна година (2012) колата вече е с ново окачване, което „се приспособява" към пътните условия и най-накрая може да се похвали с бутон Спорт. В интериора промените са твърде мекушави - отопление на волана и аудио система с 18 говорителя, настроени за максимално... пестене на енергия. Класическото за Америка ускорение до 60 мили/час отнема 4 секунди, а максималната скорост увисва малко под 300 км/ч.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...