Серийната версия на Opel Ampera ще дебютира в Женева

Main February 18, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3343 views | no comments

Серийната версия на Ampera ще чества световната си премиера на автомобилното изложение в Женева (3 – 13 март 2011 г.). До днес около 1 000 човека от цяла Европа вече са резервирали своята Ampera, като половината от тях са корпоративни клиенти.
За разлика от други производители, Opel предлага модела Ampera на еднаква цена в размер на 42 900 eвро (препоръчителна цена на дребно с вкл. ДДС) в цяла Европа. Тъй като нивата на оборудване ще се различават на отделните пазари, индивидуалните цени в различните държави могат да варират.
Ampera предлага пет врати, четири места и обширно багажно пространство. За разлика от конвенционалните електромобили, черпещи енергия само от акумулаторни батерии, Ampera изключва опасенията във връзка с продължителността на автономния пробег. Новият модел дава на водачите увереността и спокойствието, че няма да бъдат оставени безпомощни на пътя с напълно изтощени акумулатори. Батериите могат да се презаредят напълно за период от около четири часа при напрежение 230 V, като за целта кабелът на зарядното устройство на автомобила трябва просто да се включи в стандартен домакински контакт. Резултати от независимо проучване показват, че около 80 процента от европейците управляват автомобилите си на разстояния под 60 километра дневно, което означава, че Ampera може с лекота да покрие изискванията им. През първите 40 до 80 километра от пробега енергията за движението се осигурява изцяло от електричеството, акумулирано в литиево-йонната батерия с капацитет 16 кВч. В случай че се налага изминаване на по-продължително разстояние, бензиновият двигател с вътрешно горене на борда може без прекъсване да удължи автономния пробег на модела до над 500 километра при пълен горивен резервоар. Tази осигуряваща пълни динамични характеристики технология за удължаване на автономния пробег превръща Ampera в първия електромобил, предлагащ всекидневните удобства на конвенционален автомобил с двигател с вътрешно горене. Tихият електродвигател с мощност 150 к.с. осигурява максимален въртящ момент в размер на 370 нютонметра още от момента на потеглянето от място. Благодарение на него Ampera се ускорява от 0 до 100 км/ч за около девет секунди и позволява достигането на максимална скорост 161 км/ч. Посредством превключвателя Drive Mode на централната конзола водачът може да избира между режимите Normal, Sport, Mountain и City.

 
Keywords:   opel
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...