Силен мартенски резултат за Chevrolet Europe

Main April 12, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2285 views | no comments

Източник: www.chevrolet.bg

Резултатите на Chevrolet Europe през първото тримесечие с мощен тласък от силния месец март

Продажбите на Chevrolet Europe през първото тримесечие отбелязват скок със 7 процента, пазарният дял достига 2.2 процента
Силен финал на първото тримесечие – продажбите през месец март на Chevrolet в Европа бележат покачване с 16 процента
Отличен старт на новия седемместен семеен ван Оrlando
Изключително стабилно представяне на марката в България
През 2011 година на пазара ще бъдат представени седем нови модела на Chevrolet


През първата четвърт на 2011 година, Chevrolet е реализирал на територията на Европа общо 112 285* автомобила – обем, равняващ се на пазарен дял от 2.2 процента. Продажбите на Chevrolet бележат скок в размер на 7 процента или 6 908 повече продадени автомобили в сравнение със същия период на 2010 година (първо тримесечие на 2010 – 105 377 продажби, 2.2 процента от пазара в Европа). През първото тримесечие на настоящата година, Chevrolet постигна увеличение на пазарния си дял на девет европейски пазара. През месец март, продажбите на Chevrolet в Европа достигнаха 49 717 автомобила, което е покачване с 16 процента в сравнение с продадените през март 2010 година 42 849 броя.

"Maрт беше много обещаващ месец за Chevrolet. Новият Chevrolet Orlando вече е на разположение на клиентите в нашите представителства и ние вече виждаме първото положително въздействие от този факт върху числата на продажбите," сподели Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Дизайнът в стил кросоувър на Orlando, неговите сравними с лек автомобил комфорт и поведение на пътя, както и внушителното вътрешно пространство, даващо възможност за настаняване на седем пътника го превръщат в много силно предложение от гледна точка на съчетанието между качества и цена," допълни Бранън.

През дебютния си месец март, новият модел Оrlando регистрира общо 3 824 продажби, надхвърляйки значително очакванията. В България моделът 7-местният многофункционален кросоувър също се радва на изключителна популярност в първия си официален цял месец на продажби след премиерата в страната.

Новото издание на Captiva ще се появи в представителствата на марката по-късно този месец, следвана от новия Aveo през лятото и версията хечбек на Cruze, наред с Camaro през есента. Продажбите на електромобила с възможност за удължаване на пробега Volt ще започнат през месец ноември.

През първите три месеца на 2011 година, Chevrolet осъществи продажби на 31 508 броя от компактните модели Cruze и Lacetti, 28 892 броя от малкия модел Spark и 19 363 от Aveo.

През първото тримесечие на 2011 година, продажбите на Chevrolet в Дания (рекордни 3 282 автомобила и увеличение в размер на 128 процента) и Турция (+115 процента) отбелязаха над двойно увеличение, докато продажбите във Франция и Русия се покачиха съответно с 80 и 51 процента. Повишение на продажбите беше отчетено също на пазарите в Холандия (+26 процента), в Полша (+25 процента), в Швейцария (+13 процента) и в Австрия (+15 процента).

В България марката продължава своето изключително стабилно представяне, като продажбите са нарастнали с 6% спрямо същия период през 2010 г. Пазарният дял на Chevrolet в България е 5,01% от тоталния пазар, вкл. леки и лекотоварни автомобили, автобуси, камиони и мотоциклети.

През първата четвърт на 2011 година петте най-силни пазари за марката Chevrolet по отношение на обема на продажбите са Русия (31 003 автомобила), Узбекистан (27 465 автомобила), Италия (8 112 автомобила), Франция (7 155 автомобила) и Германия (5 866 автомобила). Chevrolet продължава да заема позицията на най-добре продаваната вносна марка в Русия, с пазарен дял в размер на 6.2 процента. Рекордни продажби през месец март са отчетени на пазарите във Франция, Дания и Швейцария.

Продажбите на европейската автомобилна индустрия през първото тримесечие на 2011 година се покачиха с 5 процента, достигайки 5 008 391 автомобила, а през март бе отбелязано общо увеличение от един процент и 2 136 702 автомобила. В общ план през първото тримесечие пазарът във Франция с неговите 769 942 нови регистрации се нареди на второ място по обем на континента след този в Германия.

Chevrolet е четвъртата по големина автомобилна марка в световен мащаб по отношение на обема на годишните продажби и притежава пазарен дял в размер на 5.8 процента. Chevrolet също така е и най-добре продаваната марка на General Motors, осигуряваща повече от 50 процента от глобалния обем на продажбите на компанията. Chevrolet продължава да бележи особено бърз ръст на развиващите се пазари по света. През 2011 година, повече от 60 процента oт глобалните продажби на марката Chevrolet се очаква да бъдат реализирани на пазари извън САЩ.

В България цените на моделите на Chevrolet започват от ниво 16 870 лв с ДДС и право на данъчен кредит за модерния Spark, за Aveo – от 14790 лв с ДДС при специални условия за юридически лица, 25 990 лв с ДДС при компактния Cruze, 28 480 лв. С ДДС и право на данъчен кредит при седемместния семеен ван Orlando.

***
За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...