След 17 години автосалонът ни е вече европейски

Main June 15, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 765 views | no comments

В залите на Експоцентър, София от 15 до 24 юни ще се проведе поредният български автосалон. През миналата година изложението беше посветено само на товарните и търговски автомобили, а тази година на дневен ред са леките коли. по традиция през година изложението е включено и в календара на ОICA - Международната организация на автомобилните конструктори.

Донякъде и това е причината на автосалона да има 70 премиери на автомобили, като една от тях е едновременно българска, европейска и световна. Става дума за разработката на български концептуален модел, наречен Юнивърс от колектив студенти от Техническия университет София, под ръководството на блестящия дизайнер, проф. Харолд Лешке, дългогодишен сътрудник на Mercedes. Всъщност става дума не за един, а за три автомобила, боядисани в цветовете на трикольора, създадени на базата на Smart ForFour.

За пръв път в изложението официално ще участват легендарната спортна марка Porsche, луксозната марка Lexus, американската легенда Dodge както и за пръв път ще има кът за яхти.

Ще видим и истински болид от Формула 1, предоставен от спонсора на отбора на Renault в най-известната автомобилна надпревара - ING, както и един от автомобилите на станалия вече легенда, въпреки младостта си рали-пилот на Citroen - Себастиан Льоб.

Над 100 фирми ще разположат експонатите си върху 12 000 кв.м, а един от посетителите ще има възможност да си тръгне с лек автомобил в края на изложението.

Работното време на изложбата е от 10 до 20 часа всеки ден, цената на билета е 8 лв, деца под 12 години ще могат да влизат безплатно

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...