Смяната на времето докарва катастрофи!

Main March 30, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1995 views | no comments


На следващия ден след пролетната смяна на времето катастрофите нарастват с цели 8%. Това обяви представител на Auto Club Europe (ACE), базирайки се на изследване на статистиката и заключения на медици. Според ACE, повишената опасност по пътищата се запазва цялата следваща седмица и изчезва като фактор едва след цял месец!

Скокът на аварийността, след преместването стрелките на часовника напред с час, си има достатъчно обяснения. Преди всичко причините са физиологични - пролетното затопляне се отразява на хората със спад на силите /пролетна умора/, заради разширяващата се кръвоносна система и падането на налягането. Мнозина чувстват световъртеж, сънливост и често се прозяват.

Съвсем логично със загубата на час от съня, хората просто не успяват да си доспят и се настройват с новия ритъм доста дълго време. Не малък принос има и появата по пътищата на моторджиите и колоездачите, доста от които са позабравили през зимата ездовите си навици и заради това са повишена опасност на пътя.

 
Keywords:   ace, auto club, club europe
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...