Спешна помощ възхвалява Land Rover Defender

Main February 27, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7945 views | no comments

Тази зима беше по-тежка от всички останали през последните 10 години. С това твърдение биха се съгласили не само всички българи, но и половин Европа. Англия не прави изключение. Само за една седмица центровете за спешна помощ в Лондон са получили близо 1000 обаждания за хора, изпаднали в беда в трудно достъпни райони от покрайнините на британската столица. За щастие медиците успяват да достигнат до всяко от тези места благодарение на безкомпромисните 4х4 качества на Land Rover Defender.
В британската автомобилна компания може би са усещали предстоящата тежка зима. Затова непосредствено преди първите снегове, в края на миналата година, Land Rover организира специален курс за обучение на шофьори от бърза помощ, Червения кръст, полицията и пожарната. В курса участие вземат 27 водача, като той се провежда едновременно в 10 центъра на марката на територията на Англия. В него участват най-добрите инструктори и механици на Land Rover. Те предават знанията си как най-ефективно човек може да се справи със снежните и заледени пътни участъци. Показват и трикове как се преминава през водна стихия, дори когато тя стига до височината на предния капак на автомобила. В основата на успешното придвижване е уникалната по рода си система Terrain Response, патентована от Land Rover. С нейна помощ няма недостъпни места, ако шофьорът е опитен и подходи разумно към съответната пътна обстановка.
След края на обучението дори най-опитните водачи на спешните центрове се съгласяват, че са научили неизвестни за тях техники. Два месеца след тежките метеорологични условия, те признават, че са спасили редици човешки животи, благодарение на знанията, добити от специалистите на Land Rover.
Огнеборци с ужас разказват, с каква мъка достигат до отдалечена хижа в планината, обхваната в пламъци. Те получават тревожно обаждане в ранните сутрешни часове от двойка, която алармира за спешен случай. Къщата, в която са отседнали, гори, а навън снежната стихия показва най-тежките черти от своя характер. Пожарникарите реагират мигновено. Обученият от Land Rover шофьор минава буквално през горите на ада, за да достигне до въпросната хижа. Път нямало. Осветление също. Наоколо било пълна тъмница, дърветата били натежали и увиснали, докато снеговалежът не спирал. „Бяхме задали координатите на хижата на GPS и просто следвахме линията“, спомня си един от огнеборците. За щастие Defender не ги предава. Пожарникарите стигат, точно когато хората са загубили всякаква надежда.
Шофьор от Червения кръст, обучен в центъра на Land Rover също си спомня за нечуваната зима. Всеки ден в продължение на месец той транспортира медици до отдалечените планински селища. Всяка сутрин жена му го изпращала с молба просто да се прибере у дома вечерта. Човекът си спомня, че в продължение на две седмици положението било бедствено. Пътища нямало, а снегът на места надхвърлял един метър.
Някои от центровете за спешна помощ вече изпращат своите благодарности на центровете за обучение на Land Rover. От британската автомобилна компания гарантират, че сътрудничеството им ще продължи и занапред. Те уверяват, че в бъдеще ще продължават да разработват нови технологии, с които човекът умело да се бори срещу природните бедствия и стихии с помощта на Негово Величество – Автомобила.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...