Спортното присъствие в гамата на Renault

Main October 19, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 2542 views | no comments

Първото, което прави впечатление в новото Clio Renault Sport (RS), е неговия подобрен и още по- динамичен дизайн. За постигането на завършения вид на автомобила е допринесъл и уникалния подход на дизайнерите да използват решения от състезателните си коли във Формула 1. Подобен елемент е задния дифузьор, разработен по технология взета директно от болидите.

Clio Renault Sport е оборудван с атмосферен 16V двулитров двигател с максимална мощност 197 конски сили. Специфичната мощност от близо 100 конски сили на литър работен обем, прави модела лидер в своя сегмент. Максималният въртящ момент на мотора на новото Clio Renault Sport достига 215 Нм при 5 500/мин. Предавателната кутия на малката "бегачка е шестстепенна, изцяло нова.

При Renault Megane F1 Team R26 положението е малко по- сериозно. Двигателят е отново двулитров, шестнадесетклапанов, но предлага максимална мощност от 230 конски сили при 5 500/мин. Максималният въртящ момент на мотора е 310 Нм при 3 000/мин. С шестстепенната си механична предавателна кутия, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и да измине 1 километър от спряло положение за 26.6 секунди.

Видео на Clio Renault Sport и Megane F1 Team R26 можете да видите тук:Автопрес.ТВ

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...