Среща на суперавтомобилния връх

Main August 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10200 views | no comments

Остров Ман, домакин на TT Race, най-изнурителното и откачено състезание за мотори, приютява 458 Italia и MP4-12C. По време на тренировките за действителната гонка! Това е пищно сравнение не само на двете коли, а и на съвременния суперавтомобил със супербайка. Резултатите учудват и нас. Отиваме и до другия край на света, за да караме по пистата за Formula 1 в Остин, Тексас, която е направена от... кал. Всъщност, тя още не е готова, но това не ни пречи да я разорем с гигантския Hennessey VelociRaptor и неговите 475 „коня”. Неготово, или поне неофициално, новото Porsche 911 пък се движи из Африка, където е и Пол Хоръл. Да, той кара истинската кола, маскирана, ексклузивно. Пистовата тематика продължава с „24-те часа на Нюрбургринг”, където проследяваме участието на двата изцяло ръчно изработени Aston Martin V12 Zagato. Дизайнерски безценни бензинови бижута на безпощадната писта, цяло денонощие, в проливен дъжд – странна гледка, достойна за възхита.

Войната на световете се разиграва между дигиталния Nissan GT-R и аналоговия Vauxhall VRХ8. Турбинираният PlayStation застава срещу компресорното „Не се сърди човече“ в разтърсващ сблъсък на титаните. Както и да ги наречете, тези коли си остават страхотни играчки за големи, и точим такива слюнки по тях, че ни подгизват и обувките.

За щастие плезим езици и в България, където си имаме Venom GT. Тази отрова на колела генерира 1200 к.с. и натиска асфалта около Св. Влас със 1200 кг. До Пловдив пък се проведе Drift Day и естествено бяхме там. Нагледахме се на изпилени до телове „черни злата“ и на красиви жени, ще ги видите и вие в Планета TopGear. В същата секция, с пека на Калояново контрастира прохладата на гората, с мириса на гуми контрастира боровият дъх. Вкарахме новия VW Amarok сред мистични дървета, карахме офроуд, скачахме с колело, накаляхме се до колена, а природата ни взе ума.

Пикапът обаче далеч не е единствената карана кола в броя, знаем, че не сте се и съмнявали в това. В „Тест“ ви гледат Porsche Panamera Diesel, интересният Hyundai Veloster, още по-интересната триколка на Morgan, също откритото Renault Megane CC, Infiniti M35h и още няколко приятни за гледане и каране возила.

Това е 51-вото приключение BBC TopGear България, което се надяваме да погълне и вас. Сигурни сме в това, защото снимаме и пишем с желание.
Вие четете с удоволствие!

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...