Старите британски марки на Ford отново британски?

Main June 14, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 676 views | no comments

Американският автоконцерн Ford официално подтвърди намерението си да изкара на тезгяха поделенията си Jaguar и Land Rover, като информира за това и членове на британския парламент. В Министерския съвет на Обединеното кралство е бил проявен интерес към закупуването на легендарните стари английски марки, което ще им даде възможност да се върнат в родното си лоно. Прес-секретарят на британския министър-председател заяви във вторник: "Водим преговори с компанията. Смятаме, че Land Rover и Jaguar са успешни компании с добри перспективи.
Ford купи Jaguar през 1989 година, а Land Rover през 2000-а.
Ford очаква че активен интерес към закупуването на Jaguar и Land Rover ще проявят и големи частни инвестиционни компании. Ford е привлякъл инвестиционните банки Goldman Sachs, Morgan Stanley и HSBC в качество на консултанти по продажбата на марките си Jaguar и Land Rover.
Процесът на набиране на средства за Ford върви доста интензивно - през март Синия овал се раздели с компанията си произвеждаща топ-спортните колив Aston Martin за 479 млн. паунда (924 млн. долара). Всичко това става в рамките на програмата за преструктуриране и поправяне на финансовото положение.
За първите три месеца на годината загубите на Ford са в размер на 282 млн. долара, което показва, че програмата върви успешно, след като през първите три месеца на миналата година загубите са били 1,4 млрд. долара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...