Стартираха продажбите на Range Rover Evoque

Main April 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2350 views | no comments

Хитовият модел се предлага на цени от 68 000 лв.

Evoque е най-компактният, най-лекият и най-модерният автомобил, произвеждан някога от Range Rover. Компромис с лукса и динамиката, обаче, няма. Evoque е изящен, луксозен и също толкова специален, като всеки друг Range Rover. Той e със същата забележителна конструкция, характерна за марката и доказала се през годините. Нещо повече – този модел е истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Range Rover Evoque e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн.

Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили. Затова не е изненада, че всички елитни автомобилни специалисти предричат, че Range Rover Evoque ще е новият хит в компактния премиум сегмент. Той се предлага във версии с 3 и 5 врати. Освен по броя на вратите, двата варианта се различават и по предното стъкло и покрива, който при петвратия модел е по-наклонен и по-висок, за да се увеличи свободното пространство над главите на пасажерите.

Range Rover Evoque се предлага с два 2,2-литрови дизелови двигателя - с мощност 150 к.с. при версията само с предно предаване и 190 к.с. със задвижване 4х4. Бензиновият двигател е нов 2-литров агрегат с турбокомпресор и непрекъснато впръскване на горивото с мощност 240 к.с., който работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с електронен селектор. В другите модификации Evoque може да се поръча и с 6-степенна механична трансмисия.

Новият модел има адаптивно шаси с регулируеми амортисьори с променлива твърдост и много опции за допълнително оборудване, включително система за автоматично паралелно паркиране, система за следене на мъртвите зони и система за кръгов обзор с пет цифрови видеокамери. Освен това, като допълнителна екстра се предлагат панорамен покрив, аудиосистема и навигация със сензорен дисплей, оборудвана с технологията Dual View, даваща възможност на водача и пасажера до него да виждат различни изображения на един екран.

Продажбите на Range Rover в България вече стартираха, като цената на модела започва от 68 000 лв. с ДДС. За всеки пазар е определено лимитирано количество от новия модел през 2011 г. Българският пазар не прави изключение, като 20% от годишната квота вече е продадена. Доставките на модела ще започнат през месец септември. Който желае да има пленителния Evoque още през 2011 г., наистина трябва да побърза!

P.S.
Автопрес 2001 е първата специализирана редакция у нас получила възможността да подкара новата британска кар-легенда. Очаквайте подробен тест.

 
Keywords:   range rover
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...