Супер-бързо Renault 4 за 50-годишния юбилей на модела

Main June 23, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2235 views | no comments

В чест на 50-годишнината на легендарния модел Renault 4, френската марка ще вземе участие във фестивала на скороста Bonneville Speed Week, където ще се опита да постави скоростен рекорд за класа.

Преди половин век - през 1961-а, от конвейера слиза легендарния модел Renault 4, който се прави до 1992-а и става най-тиражно продаваният френски автомобил в света. За да се отбележи достойно юбилея, в Renault са решили да направят най-бързото Renault 4 в историята си. За изпълнение на доста амбициозния проект е подготвено модифицирано Renault 4, което ще стартира в Bonneville Speed Week, с дата тази година от 13-и до 20-и август на изсъхналото солено езеро Бонвил, щат Юта.

Renault 4 е разработен съвместно със спортното поделение на компанията и има турбомотор 290 к.с. от друга стара бегачка на Renault - 5 Turbo. В колата е монтирана трансмисията на Renault 25 GTX Turbo, предните спирачки също са от Renault 25, а задните са от Clio.

Естествено, заради безопасността на пилота, в това спринтьорско Renault 4 е добавена предпазна тръбна клетка, система за гасене на пожар и спирачен парашут. По сметките на спортните майстори на Renault преработената яко 4-ка ще успее да вдигне скорост над 280 км/ч, което ще й позволи да стане най-бързото Renault 4.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...