Суперспортист в костюм по мярка

Main September 11, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9655 views | no comments

На IAA 2013 Bentley представи Continental GT V8 S като купе и кабриолет. И двата тежкоатлета разполагат с достатъчна мощност, за да преминат границата от 300 км/ч. Continental GT V8 S ще се предлага в два варианта. Както кабриолетът, така и купето са Downsizing-версии на луксозния гигант. При S-моделите Twin Turbo V8 двигателят развива 528 к.с. и 680 Нм, спортното окачване е снижено с 10 милиметра, а кормилното управление е малко по-директно в сравнение с моделите без спортното S в означението. Мощността се подава към четирите колела с 8-степенна автоматична трансмисия на ZF. Двойното задвижване разпределя мощта на мотора в съотношение 40:60, по-високият дял към задната ос подчертава спортните амбиции на внушителното Gran Tourismo.
Купето ускорява от 0 до 100 километра за 4,5 секунди, а кабриолетът – за 4,2 секунди. Затвореният Coninental GT V8 S развива до 309 км/ч, откритият модел е „по-бавен” с 1 км/ч. Според Bentley разходът на гориво е 10,6 (купе), респективно 10,9 (кабриолет) литра на 100 километра. Тези доста оптимистични стойности могат да бъдат постигнати благодарение на системата за изключване на цилиндри. Когато автомобилът се движи плавно и без да ускорява, 4 от 8-те цилиндъра се изключват, но при натискане на педала за газта се активират моментално. И двата модела тежат доста над 2 тона и в типичния за Bentley стил могат да бъдат индивидуализирани според предпочитанията на клиентите. Първите екземпляри Continental GT V8 S ще се появят при дилърите в началото на 2014 година.Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...