Суперспортните автомобили на Фестивала на скоростта

Main July 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10085 views | no comments

Със 135 000 к.с. (да, прочетохте правилно) Bloodhound SSC идва на Фестивала на скоростта в Гудууд (11 до 14 юли т.г.). Ракетата на колела трябва да достига скорост до 1600 км/ч – поне на това се надяват производителите, стремящи се да постигнат рекорда за най-бърз автомобил в края на годината. На събитието в Чичестър, Южна Англия, тази машина ще бъде една от звездите – защото ще бъде най-мощната. Другите участници обаче също заслужават внимание. Мексиканският Vuhl 05 развива „само“ 288 к.с. от 2-литров EcoBoost, но те са му достатъчни, за да ускорява брутално тежащата 725 кг каросерия. На всяка конска сила в роудстъра се падат едва 2,5 кг.
На голяма мощност и ниско тегло залага и Alfa Romeo с 4С - „италианецът“ с две места тежи едва 895 кг. На Гудууд за първи път ще го видим в акция. Същото важи и за Skoda Octavia RS с 220 к.с. и развиващия 330 к.с. Seat Leon Cup Racer. Публиката ще се запознае отблизо и с бруталното Peugeot 208 T16, с което Себастиен Льоб постави рекорд на „Пайкс Пийк“ - 8:13 мин. Друго Peugeot – RCZ R, ще отпразнува дебюта си в Гудууд, както и серийната версия на Bentley Continental GT3. Abt изпраща Audi R8 GTR към Гудууд. Вместо стандартните 525 к.с., 5,2-литровият FSI на Abt R8 GT R генерира 620.
Фестивалът на скоростта се провежда всяко лято от 1993 насам и събира около 200 000 почитатели на моторспорта. Той е най-голямото събитие от подобен тип в света.
Компонентите идват от партньори като Ford, Magna Steyr и Multimatic Motorsports. Според производителя Vuhl щял да бъде състезателен автомобил с хомологация за нормалните пътища и спиращи дъха динамични характеристики.
Вече знаем как звучи 1,8-литровият турбомотор с четири цилиндъра.
На салона в Токио Toyota представи GT86 TRD Griffon Concept – пистова версия на модела, по-лека с 226,7 кг от серийната. На Гудууд ще дебютира преработен вариант на Griffon.
Състезателната машина на Toyota Racing Developments (TRD) е запазила боксера с 200 к.с. на стандартната GT86.
Звездата на Skoda e Octavia RS с 220 к.с. Още на 10 юли, когато е откриването на легендарния моторспортен спектакъл, чешкият производител...
... ще представи за първи път топмодификацията в гамата на Octavia.
Seat ще представи Leon Cup Racer. Не е ясно дали автомобилът ще бъде серийният или концептуалният. 2-литровият турбомотор с 4 цилиндъра развива 330 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. За...
... предаването на мощността към предните колела се грижат 6-степенна трансмисия с два съединителя и електронен блокаж на диференциала. За дълги състезания ще има версия със секвенциална трансмисия с лост на централната конзола и механичен блокаж на диференциала.
Максималната скорост е 325 км/ч, ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 3,2 сек, а до 200 км/ч – за 9,9 сек.
Преди да отпразнува официалната си премиера на салона във Франкфурт (12-22 септември), Peugeot RCZ R ще зарадва феновете на високите скорости в Гудууд.
Още не е ясно дали и серийната версия ще бъде с 1,6-литров турбобензинов мотор с мощност 260 к.с.
Фестивалът ще бъде сцена за световната премиера на Continental GT3. Още през 2012 британците представиха концепт на GT3 в Париж, а в Англия ще дебютира серийната версия.
За задвижването ще се грижи познатият 6-литров W12 Twinturbo с 48 клапана и четири разпределителни вала от GT Speed. Агрегатът развива мощност от 625 к.с. при 6000 об/мин и максимален въртящ момент от 800 Нм.
КТМ ще покаже X-Bow GT с 285 к.с.






 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...