Съдът не спря книгата, разкрила самоличността на Стиг

Main September 2, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1447 views | no comments

BBC се опита да спре публикуването на автобиографичната книгата на Бен Колинс „Мъжът зад белия костюм”, в която той разкрива публично, че е стоял зад мистериозния образ на Стиг от култовото автомобилно предаване TopGear, чиято световна аудитория се пресмята на над 350 млн. зрители. Компанията HarperCollins пуска книгата официално днес. Делото обаче завърши в полза на Колинс.
Джеймс Мей, един от водещите в предаването и автор в едноименното списание, в типичният си стил даде интервю за Радио 5, че нито Бен Колинс, нито Михаел Шумахер са влизали в ролята на Стиг, и че в продължение на години самият той, „Капитан бавен”, е играл ролята на Месията в бяло, но преди четири седмици костюмът му отеснял и трябвало да се откаже от ролята на Стиг. Именно тогава Колинс поел щафетата от него.
Адвокатите на BBC са пледирали, че секретността на ролята на Колинс е била важна за предаването и разкритието нарушава задължението му според договора с телевизионната компания. Никога не свалящият шлема си Стиг е визитна картичка на TopGear и мистерия, която държеше зрителите в очакване вече 7 години. Със сигурност обаче продуцентите на предаването ще измислят нещо ново, а няма да е учудващо, ако цялата тази шумотевица не е умишлено предизвикана и от новия сезон на TopGear да се появи нова изненада.
Ключът към самоличността на мъжа в бяло се крие във финансовите отчети, които показват договор между BBC и Collins Autosport.
Ключовият момент е декември 2003 г., месец след първата поява на Месията в предаването. Колинс, който е дублирал Даниъл Крейг в каскадите във филмите за Джеймс Бонд, бе нарочен от медиите за един от вероятните хора, играли ролята на Стиг, след като белият костюм на мистериозния герой от TopGear е бил забелязан в дома на Колинс в Бристол от строителен работник. Но пилотът доскоро отказваше да отговаря на въпросите по тази тема. През миналия уикенд обаче е признал, че именно той е влизал в кожата на Стиг.
Припомняме, че това е вторият секретен пилот на TopGear, който сменя така наречения „Черен Стиг”, чиято личност също бе разкрита през 2003 г. от британските медии. Тогава стана ясно, че под маската му се крие Пери Маккарти. Въпросът е какъв ще бъде гащеризонът на следващия?

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...