Съюз между Mazda и Toyota? - За производството на хибриди

Main July 18, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1020 views | no comments

Mazda вече има своя хибридeн Tribute SUV, конструиран чрез използването на хибридната технология на Ford Motor Company. Засега той се продава само в Калифорния. Ford вече има много малък дял от Mazda и затова японската компания не може да разчита на американците за ползването на тяхната хибридна технология. Продажбите на хибридите на Mazda в Япония нарастват. Говори се, че това подтиква компанията да търси свои нови партньори.

Според Reuters данни, поместени в японското издание Nikkei business, разкриват, че Mazda преговаря с Toyota, за да получи лиценз за ползване на хибридната технология на компанията. Засега от двата автомобилни производителя отричат такава информация, но анонимен източник на Nikkei твърди, че между тях може да се осъществи сделка за лицензиране на батерии, двигатели и други важни компоненти. Според предварителна информация хибрид с марката Mazda може да бъде произведен до 2013 година. Това е с две години по-рано, отколкото бе обявено от шефа на отдела за изследвания и развитие на Mazda, Сеита Канаи.

Този ход ще се отрази блягоприятно на компанията Toyota, тъй като ще доведе до повишаване на приходите й, както и на икономиите. Коментари на анализатори разкриват, че утвърдилият се производител на хибриди Toyota вече има уговорка с компанията Nissan , на която да дава достъп до хибридната си технология за производството на Altima Hybrid.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...