Тesla показа кросоувъра Model X

Main February 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3265 views | no comments

Автомобилът е базиран на седана Model S и ще използва същите батерии, а именно комплекти от 40 кВч, 60 кВч и 80кВч. Заради по-голямото тегло на кросоувъра спрямо седана, пробегът с едно зареждане намалява с 10%. Това означава, че според официалните данни, можем да очакваме около 235 км. пробег с 40 кВч батерии и до 435 км. с тези от 80кВч.
Предницата прилича на тази от Model S, а наклонената линия на покрива дава усещане за спортно купе, но най-интересни са задните "gullwing" врати, отварящи се нагоре. Благодарение на тях, достъпът до салона на автомобила е максимално улеснен. Освен това са проектирани с панта в средата така, че да могат да се прегъват, ако трябва да се отварят в тесни пространства.
Във вътрешността на кросоувъра има три реда седалки, което е достатъчно за 7 възрастни човека и багажа им. Понеже няма двигател с вътрешно горене, кросоувърът разполага с два багажника - един отзад и един отпред.

 
Keywords:   gullwing
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...