Табло на позора за пияните руски шофьори

Main July 21, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8375 views | no comments

Администрацията на областта Ханти-Мансийск в Русия реши да започне да публикува имената на заловените пияни шофьори. При това не само в сайта на общината, а и в местните вестници. „Смятаме, че като знаеш, че името ти може да бъде видяно от съседи, роднини, колеги и приятели, ще се засрамиш“, смятат представители на властимащите в региона. Но законът за защита на персонални данни не позволява да се разкриват публично имената на тези, за които съдът още не се е изказал. Затова на тази своеобразна „стена на позора“ ще бъдат записани малцина. Голяма част от местните жители са приели позитивно това решение, протестирали са малцина.
Чиновниците смятат, че подобни мерки наистина имат въздействие в малките градове, въпреки че има тежки случаи (все пак става дума за Русия!) за шофьори с по между 10 и 12 рецидива.

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...