Техническите проблеми за българите продължиха и в третия етап

Main January 9, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 3765 views | no comments

След безсънна нощ и 18-часов втори етап техническите проблеми за Орлин Алексиев и Пламен Николов продължиха и в отсечката от Сан Рафаел до Сан Хуан. Двамата успяха да се доберат до бивака в 5 ч. сутринта след 6-часов престой за поправяне на автомобила. Проблемите с горивната система продължиха заради некачественото дизелово гориво, налято в автомобила на бензиностанция на порта след освобождаването на колата от ферибота. След това горивото е разяло гумата в резервоара, която предпазва вътрешния обем от резки колебания. По време на етапа са се счупили двете горивни помпи. Също така екипажът е попаднал във фешфеш, който много е забавил българския Fiat.
В сряда предстои още по-труден и дълъг етап от Сан Хуан до Чилечито, с дължина 868 км, от които 501 км са скоростни.
Етап №3 се оказа много сложен дори за някои от фаворитите. Безапелационният лидер при ATV-тата Маркос Патронели едва спаси живота си при инцидент, в който четириколката му беше напълно унищожена след падане от висока пропаст. Аржентинецът е добре, но състезанието за него приключи.


При автомобилите фаворитите Петерханзел, Сайнц и Ал Атия изпаднаха от водещите позиции, след като натрупаха значително изоставане заради проблеми с навигацията. Най-накрая късметът обаче се усмихна за Роби Гордън, който навакса част от изоставането си, но все още е 41-ви в генералното класиране на над 3 часа и половина от Нани Рома. Петерханзел също изостана сериозно – на 24 минути от съотборника си Рома. Победителят от първия етап Карлос Соуса също е вън от ралито след третия етап.


При двуколесните Хуан Бареда Борт (Honda) отново спечели етапна победа и е категоричен лидер с преднина от 13 минути пред Сирил Депре.


При камионите голямата новина е отпадането на Айрат Мардеев с Камаз, който спечели първия етап. Руснакът катастрофира на 386-ия километър. Съперникът му и основен претендент за победата Жерар де Рой му помогна да изправи обърнати камион, но не успя да го върне в нормално положение докрай. Холандецът загуби 22 минути, докато се опитваше да помогне на руснаците и след финала съдиите му върнаха загубеното време, което направи Де Рой победител в етапа и временното класиране.




 
Keywords:   Off Road
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...