Товарим коледните елхи по-лесно с Opel

Main December 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10775 views | no comments

Коледата е на прага ни и както всяка година много хора са поставени пред редовния проблем: как да закарам елхата вкъщи без да я повредя?
Версиите Sports Tourer на Astra и Insignia или компактните ванове Meriva, Zafira и Zafira Tourer на Opel могат лесно да се справят и с най-голямата елха или бор. С максимален товарен обем от 1860 литра просторната Zafira Tourer е подготвена за най-трудните транспортни задачи. Гъвкавият компактен ван на Opel е много подходящ за превоз на коледни дръвчета. Благодарение на широкия отвор към багажното отделение и ниския му праг, майсторът на многофункционалността предоставя възможност з а лесно товарене и разтоварване на обемисти предмети. Допълнително към това гъвкавите седалки позволяват коледното дърво да бъде превозвано заедно с пътници.
Основно правило е, че превозването на коледното дърво в колата е по-безопасно, отколкото ако е натоварено на покрива на автомобила. И в двата случая товарът трябва да бъде добре обезопасен, за да не се превърне в оръжие в случай на рязко спиране. Интелигентната подредба на багажното пространство при моделите на Opel включва скоби за въжета, мрежи и разделителни греди като стандартно или допълнително оборудване в зависимост от конкретния модел. Те помагат на водача да обезопаси товара си и така да го закрепи, че клонките да не пречат на видимостта.
Повечето от коледните дръвчета, които се продават в Германия например, са с височина между 1,40 и два метра. Компактните ванове и комби версии на Opel с лекота могат да поместят елхи с тези размери. Ако дървото е прекалено голямо, за да бъде натоварено вътре в автомобила, трябва да бъдат спазени местните пътни правила. То не трябва да се подава от автомобила. В много страни не е позволено дървото да стърчи напред, но може да се подава извън задната част на колата до 1,5 метра. При това положение обаче, ако дървото се подава над един метър, през деня, в неговия край трябва да бъде завързана червена лента или да бъде поставен ярък на цвят цилиндричен предмет с размер поне 30 x 35 см. Привечер, на зазоряване или през нощта трябва да бъде прикрепен червен светлинен индикатор и заден светлоотразител.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...