Тодор Славов с участие в рали „Босфора” 2011

Main June 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1920 views | no comments

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов ще стартира в 40-тото юбилейно издание на рали Босфора – трети кръг от Европейския рали шампионат за 2011 година. Славов и Филипов правят и своя дебют в тазгодишния сезон на Европейския рали шампионат, след като преди броени дни изпратиха своята заявка за участие. В турското състезание, двамата българи ще се борят за победата в класа на автомобилите с един двигателен мост и ще се опитат да се доближат максимално до топ 10 в генералното класиране.

Подадохме заявка за Европейския рали шампионат, но за момента ще стартираме само в две състезания – рали Босфора и рали България. Двете са максимално удобни за нас и средствата, които получихме от Министерството на спорта ще ни стигнат да покрием поне тези два старта от календара на Европейския шампионат. Надяваме се, че ще получим подкрепа да довършим сезона в Европа, но засега такава няма – споделя Славов.

Рали Босфора стартира в петък (3 юни), като през първия състезателен ден са предвидени 4 скоростни етапа. На следващия ден екипажите ще трябва да покрият 6 скоростни отсечки, като в програмата на деня е включен един от най-атрактивните етапи в света – Хали, който предлага много тежки и големи скокове и превали. В неделния ден са предвидени последните 4 етапа, които трябва да решат класирането в юбилейното издание на рали Босфора.

Отсечките в състезанието са наистина страхотни. Трасето е тежно, но предлага изключително атрактивни гледни точки за зрителите, а аз изключително много харесвам това рали. Успяхме да ревизираме изцяло автомобила преди старта, така че очаквам да се представим добре и да зарадваме нашите почитатели – завърши Тодор Славов.

Освен екипажът на Булбет Рали Тим, в турското състезание ще стартират още два български тандема – Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Мицубиши Лансър Ево9) и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Ситроен С2 R2 Max).

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...