Третото поколение на SLK дебютира в края на януари

Main January 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1825 views | no comments

Mercedes-Benz разпространи снимките и официалната информация за третото поколение на роудстъра SLK. Премиерата му е предвидена за края януари в Щутгарт, когато ще започнат празниците по повод 125-годишнината на немския производител.
Външността на автомобила е изпълнена в стила на обновения С-Class и на CLS. Интериорът е доста подобен на този на SLS AMG. Променената форма на каросерията дава резултат под формата на понижен от 0,32 на 0,30 коефициент на аеродинамично съпротивление.
Твърдият сгъваем покрив може да бъде поръчан в три варианта – напълно метален, с шибедах, или стъклен, като последният е наречен от производителите Magic Sky Control. При този вид шофьорът ще може сам да сменя степента на затъмняване на покрива с помощта на специален бутон. Емблематичната система Airscarf, дебютирала във второто поколение на SLK, остава част от обзавеждането на модела. Тя представлява възможност за топла въздушна струя в областта на подглавниците, която да пази от студ при движение със свален покрив.
Първоначално автомобилът ще дебютира с три бензинови двигателя. Два от тях са 1,8-литрови 4-цилиндрови с макс. мощност 184 к.с. и 204 к.с. (съотв. SLK200 и SLK250). Третият мотор е 3,5-литровия 6-цилиндров двигател, дебютирал преди време с фейслифта на C-Class. Макс. му мощност е в размер на 306 к.с. Той се куплира с 7-степенна автоматична предавателна кутия и ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек.
Очаква се въвеждането и на дизеловия 2,1-литров работен обем и макс. мощност 204 к.с. и макс. въртящ момент 500 Нм.
От 38 675 евро започват цените на автомобила в Германия и достигат до 52 300 евро за версията 350 SLK. За да отбележи подобаващо дебюта на новия SLK, Mercedes-Benz предлага специално издание Edition 1 в ледено сиво.
Производителите обещават AMG пакет и за новото поколение на SLK.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...