Трима англичани направиха околосветско пътуване с такси

Main May 14, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5385 views | no comments

Преди три дни приключи пътешествие, което ще влезе в историята. В продължение на година и три месеца трима англичани изминават 69,5 хил. километра с такси.
Невероятното пътуване започва през февруари миналата година. Тръгвайки от Стафордшир, за 15 месеца, тримата приятели пресичат четири континента и 50 страни.
Впечатляващо е, че пътешествието с такси за младите хора е било безплатно. Според техните скромни разчети разходите за това пътуване биха стрували не повече от 130 хил. долара.
Известно е, че през 1994 г. се състоя подобно пътуване, записано в Книгата на рекордите Гинес. Тогава пак трима приятели вземат такси от Лондон и стигат до Кейптаун. След това пътешествениците се връщат обратно във Великобритания. Началото на тяхната авантюра е 3 юни, а финалът – на 17 октомври 1994 г. В крайна сметка смелчаците изминават с такси 35 хил. километра, като сметката, получена от шофьора на таксито, е в размер на 40 хил. британски лири.

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...